[O1] Oświetlenie drzwi kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • markucr
    Classic
    • 2010
    • 3

13:40 - czarna O1 kombi z ciemnymi szybkami zaparkowana obok rondka przy Nowowiejskiej. Całkiem ładnie wyglądała
    markucr
  • Eukatech
    Classic
    • 2008
    • 3

Witam,

Przekopałem dogłębnie forum i nie znalazłem wskazówki na rozwiązanie dręczącej mnie usterki. Od kupna (10.10.2008) w octavce I kombi nie działa oświetlenie w drzwiach kierowcy - chodzi o tę lampkę ostrzegawczą czerw. - białą. Lampkę wymontowałem i uważne obejrzałem - wszystkie przewody i gniazdo zdrowe. Żarówkę podmieniałem na tę z prawych drzwi - bez zmian. Przejrzałem bezpieczniki odpowiedzialne za oświetlenie wnętrza kabiny- wszystko ok. Wiązka biegnąca w gumowym fartuchu z nadwozia do drzwi - stan perfekt. Jakieś pomysły macie koledzy ??? :roll:
    Każdy silnik jest dobry o ile to TDI

Komentarz

• zpluta
      L&K
      • 2008
      • 1194

Tak, miałem to samo. Z tym, że lampka zapalała się przy minimalnym otwarciu drzwi a potem gasła. Żarówka była oczywiście w porządku. Dysponowałem czymś w rodzaju gwarancji, więc skończyło się na wymianie zamka w serwisie. Z lektury forum wynika, że w tym zamku pada mikrostyk lub krzywka plastikowa, która zapala żaróweczkę i sygnalizuje otwarcie drzwi na tablicy rozdzielczej. Można na forum znaleźć więcej informacji na temat a nawet jak niewielkim kosztem to naprawić.

Chyba że to jeszcze jakiś inny powód o którym nie wiem.
      :

Komentarz

• Geralt
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 589

Eukatech, słabo szukałeś :wink:

tu na pewno to znajdziesz i to jelsi dobrze pamietam w 2 wersjach:

w duzym skrocie do wymiany masz czujnik otwarcia drzwi w zamku - standard w wiekszosci octavii 1
        pozdrawiam
        Adam W.

Komentarz

Pracuję...