13:40 - czarna O1 kombi z ciemnymi szybkami zaparkowana obok rondka przy Nowowiejskiej. Całkiem ładnie wyglądała
[O1] Oświetlenie drzwi kierowcy
Zwiń
X
-
[O1] Oświetlenie drzwi kierowcy
Witam,
Przekopałem dogłębnie forum i nie znalazłem wskazówki na rozwiązanie dręczącej mnie usterki. Od kupna (10.10.2008) w octavce I kombi nie działa oświetlenie w drzwiach kierowcy - chodzi o tę lampkę ostrzegawczą czerw. - białą. Lampkę wymontowałem i uważne obejrzałem - wszystkie przewody i gniazdo zdrowe. Żarówkę podmieniałem na tę z prawych drzwi - bez zmian. Przejrzałem bezpieczniki odpowiedzialne za oświetlenie wnętrza kabiny- wszystko ok. Wiązka biegnąca w gumowym fartuchu z nadwozia do drzwi - stan perfekt. Jakieś pomysły macie koledzy ??? :roll:Każdy silnik jest dobry o ile to TDI
-
-
Tak, miałem to samo. Z tym, że lampka zapalała się przy minimalnym otwarciu drzwi a potem gasła. Żarówka była oczywiście w porządku. Dysponowałem czymś w rodzaju gwarancji, więc skończyło się na wymianie zamka w serwisie. Z lektury forum wynika, że w tym zamku pada mikrostyk lub krzywka plastikowa, która zapala żaróweczkę i sygnalizuje otwarcie drzwi na tablicy rozdzielczej. Można na forum znaleźć więcej informacji na temat a nawet jak niewielkim kosztem to naprawić.
Chyba że to jeszcze jakiś inny powód o którym nie wiem.
Komentarz
-
Komentarz